Vegetarische producten zijn producten waarin geen vlees verwerkt is maar die wel de karakteristieke kenmerken van vlees (producten ) hebben. Hybride producten zijn producten die voor een gedeelte uit vlees en voor een gedeelte uit vleesvervangers bestaan. Bij deze productgroep zal het vaak gaan om diverse soorten burgers en worstjes, zoals saucijsjes. Dat zou kunnen betekenen dat de producten bereid moeten worden op de keuringslocatie. Wilt u daar rekening mee houden. Dat betekend onder meer het volgende:
Deze rubriek staat bekend om haar prachtige inzendingen van geweldig mooie schotels. In deze onzekere corona tijd is het echter niet mogelijk om de schotels te showen op een beurs of tentoonstelling. Uiteraard is de organisatie erg blij met inzendingen in deze rubriek maar een waarschuwing is op zijn plaats. De schotels worden niet tentoongesteld en dat zou een grote teleurstelling kunnen zijn! Daarom heeft de organisatie van de NSM het volgende bedacht; u kunt uw showschotel op vrijdag 1 oktober inleveren bij de keuringlocatie ( Boonstra Verswaren in Peize) en u kunt ze dan zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur weer uit Peize ophalen. Enerzijds geeft u hiermee de jury een gelegenheid om goed, eerlijk en objectief te keuren en anderzijds heeft u uw mooie producten alweer op tijd terug. Wilt u wel even aangeven of u hier gebruik van wilt maken.
Voor eventuele onduidelijkheden of verdere vragen kunt u bellen met het wedstrijdsecretariaat:
Jan Nederhoed
0594-510080 06-19427554